Mașina electrică - încărcată cu energie solară - ecologic și ieftin doar 1 Euro la 100 km

Odată cu transformarea energetică vine și schimbarea mobilității. Electricitatea ecologică din sistemele fotovoltaice garantează o mobilitate durabilă și fără emisii CO2.

Prețurile pentru sistemele fotovoltaice au scăzut cu aproximativ 80% în ultimii zece ani. Pentru sistemele fotovoltaice mici pentru locuințe, prețurile sunt în jur de 1600 Euro pe kWp, TVA inclusiv. La valori de 1000 kWh pe kWp, generarea de energie electrică costă aproximativ 8 centi pe kWh.

Avînd aceste costuri de producție și o cerință de putere de 12,7 kWh la 100 km (pentru un VW e-Golf) rezultă costuri de 1 euro la 100 de kilometri. Aceste costuri sunt mult mai mici decât în cazul vehiculelor pe motorină sau pe benzină. Având o rețea inteligentă care leagă stația de încărcare (Wallbox) cu sistemul fotovoltaic, puteți încărca mașina electrică numai cu energia solară. Aceasta reduce achiziția de energie electrică la minimum.

Fără propriul sistem fotovoltaic, mașina electronică va trebui încărcată cu energie electrică de la rețeaua de electricitate. Astfel costurile vor depăși 2 euro pe 100 de kilometri. Mașina electrică reduce cu până la 60% sau 85% (fără sau cu sistem fotovoltaic) costurile anuale pentru combustibil. Mașina electrică este astfel mai economică și mai ecologică în comparație cu un vehicul cu motor cu ardere internă.

Aveți întrebări suplimentare?

Suntem bucuroși să răspundem la întrebările dvs. Vă rugăm să completați formularul nostru de contact. Ne puteți trimite de asemenea un e-mail la office@porsche.ro.

Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dvs..
Acceptă și continuă